Pasagerii vor fi ghidați de taxatori pe durata pilotării sistemului de taxare electronică

  • 21 Noiembrie 09:01
Pasagerii vor fi ghidați de taxatori pe durata pilotării sistemului de taxare electronică

Pe durata pilotării sistemului de taxare electronică în transportul public din Chișinău, pasagerii vor putea plăti pentru călătorie atât cumpărând bilete de la taxator, cât și cu cardul. Pe lângă obligațiile de serviciu pe care le aveau până acum, taxatorii vor ghida pasagerii pentru o acomodare mai ușoară la această nouă experiență, a declarat directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, solicitat de IPN.

RTEC poartă discuții cu agentul economic care va instala dispozitivele de taxare electronică. Săptămâna viitoare, urmează să aibă loc o ședință la Primărie, la care se va decide ruta pe care va fi pilotat sistemul de taxare electronică și numărul de echipamente instalate în unitățile de transport de pe această rută.

Dorin Ciornîi nu a putut spune cât va dura montarea dispozitivelor de taxare electronică, dar a precizat că, în conformitate cu decizia autorităților locale, testarea trebuie să înceapă la 1 ianuarie 2021.

Pasagerii, ca și până acum, vor intra și coborî din troleibuz pe toate ușile, pentru a nu crea aglomerații la ușa din față, mai ales în orele de vârf.

Directorul adjunct al PUA, Vitalie Copaci, a spus și el că, deocamdată, se cunoaște doar data implementării proiectului. Detaliile urmează să fie discutate la o ședință la Primărie, a cărei dată încă nu a fost stabilită.

Regiile municipale de transport public vor testa, timp de șase luni, sistemul de taxare electronică în unitățile de transport. La etapa de pilotare, va fi aplicată taxarea electronică pe câte o rută de troleibuz și autobuz, iar Regia Transport Electric Chișinău și Parcul Urban de Autobuze vor încheia contracte cu prestatorii de servicii de taxare electronică. Testarea, în regim de pilotare, prevede instalarea echipamentului necesar și instruirea angajaților regiilor municipale de transport public.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,1 m/s
Wed
5
Thu
6
Fri
4
Sat
4
Sun
6

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău