Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și România, Orlivka-Isaccea, a fost avariat în urma atacurilor ruse. Doi șoferi de camion au fost răniți

  • 02 Octombrie 17:12
Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina și România, Orlivka-Isaccea, a fost avariat în urma atacurilor ruse. Doi șoferi de camion au fost răniți

Dronele rusești au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, avariind o instalație de cereale și clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea) și întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, au declarat oficialii ucraineni, relatează Reuters, citată de News.ro.

Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere de fluviul Dunărea, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper pe Telegram, scrie sursa citată.

Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor și a securității alimentare globale”, a declarat și Oleksi Kuleba, viceprim-ministrul ucrainean pentru reconstrucție, raportând daune la instalația de cereale și la clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka (Isaccea).

Punctul de trecere a suspendat temporar operațiunile din cauza atacului, a adăugat Kiper, iar doi șoferi de camion, inclusiv un cetățean turc, au fost răniți, potrivit oficialilor.

Separat, atacul a lovit o substație electrică din nordul regiunii Sumî, deteriorând echipamentul, a declarat Ministerul Energiei din Ucraina pe Telegram. Operatorul de rețea din regiunea Sumî a declarat că atacul a dus la întreruperi de curent pentru peste 80.000 de consumatori.

Substațiile din regiunea centrală Cerkasî au rămas, de asemenea, fără curent din cauza căderii unor resturi de drone, a declarat ministerul.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au distrus 11 din cele 32 de drone de atac rusești lansate peste noapte.

Alte patru drone au părăsit spațiul aerian ucrainean în direcția Rusiei și 10 drone au fost pierdute în regiunile din nordul și centrul Ucrainei ca urmare a contramăsurilor de război electronic, a precizat Kievul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău