Punct final, după 8 ani și 5 luni. Motivarea integrală a CSJ în dosarul Pădurea Domnească (ZdG)

  • 31 Mai 2021 12:08
Punct final, după 8 ani și 5 luni. Motivarea integrală a CSJ în dosarul Pădurea Domnească (ZdG)

La opt ani și jumătate de la vânătoarea din Pădurea Domnească, tragedie care a provocat un strigăt național, cu multe amânări, trei fiind doar în ultimele două luni, magistrații de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) au pus punct final dosarului. Curtea Supremă de justiție a pronunțat decizia motivată, iar potrivit documentului Gheorghe Crețu rămâne a fi singurul inculpat vinovat de moartea lui Sorin Paciu, tânărul care și-a pierdut viața în urma partidei de vânătoare din anul 2012, informează Ziarul de Gardă.

Potrivit sursei citate, decizia motivată care conține 271 de foi pronunțată de către Colegiul penal lărgit al Curții Supreme de Justiție din care fac parte magistrații Vladimir Timofti (președinte), Nadejda Toma, Iurie Diaconu, Elena Cobzac și Victor Boico, a fost publicată integral la 28 mai curent.

Gheorghe Crețu rămâne a fi singurul inculpat vinovat de moartea lui Sorin Paciu. În decizia motivată se menționează că magistrații au admis recursul avocaților directorului ÎS Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” de atunci Denis Irimciuc și inginerului pază și protecție a pădurii în cadrul Rezervației Naturale „Pădurea Domnească” de atunci Valeriu Svistun, cei doi fiind liberați de pedeapsă penală, în legătură cu intervenirea termenului de prescripție de tragere la răspundere penală.

Tot potrivit deciziei motivate a CSJ, magistrații au admis recursul ÎS Rezervația Naturală „Pădurea Domnească” și au casat parțial decizia Colegiului penal al Curții de Apel Bălți din 04 martie 2019, în latura civilă, în partea dispunerii încasării prejudiciului material și moral în valoare de 200 de mii de lei către familia victimei. Astfel că familia lui Sorin Paciu, tânărului ucis la vânătoare, nu va încasa prejudiciului material și moral din contul ÎS Rezervația Naturală „Pădurea Domnească”.

Citiți continuarea materialului pe ZdG.MD

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău