PUN și PLDM fuzionează

  • 29 Mai 13:04
PUN și PLDM fuzionează

Partidul Unității Naționale fuzionează cu Partidul Liberal Democrat. Decizia a fost luată la Congresul extraordinar al PUN, fiind salutată de PLDM. Cele două formațiuni au purces la pregătirea programului politic, transmite IPN.

În cadrul congresului PUN a fost ales noul președinte al formațiunii. Este vorba despre Alexandru Cimbriciuc, fost deputat PLDM, dar care ulterior s-a retras din partid.

„Hotărârea de fuzionare a PUN cu PLDM s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a poporului românesc și european din Republica Moldova”, se menționează într-o declarație semnată de cele două formațiuni.

Partidul Unității Naționale a fost constituit în baza Partidului „Dreapta”, formațiune înființată la 14 februarie 2016. La Congresul din iunie 2017 partidul și-a schimbat denumirea în Partidul Unității Naționale. Formațiunea fost condusă de Octavian Țîcu, care în decembrie 2021 a anunțat că își depune demisia, după ce fondatorii PUN – Ana Guțu și Anatol Șalaru ar fi cerut acest lucru în absența sa.

După congresul din 28 mai 2023, Ana Guțu a declarat că a dat unicul vot categoric împotrivă fuzionării PUN cu PLDM. În context, și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al Partidul Unității Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:1,03 m/s
Fri
22
Sat
24
Sun
24
Mon
23
Tue
22
Arhivă Radio Chișinău