Publicitatea în cinematografe, interzisă

  • 05 Octombrie 2012 14:05
Publicitatea în cinematografe, interzisă

Publicitatea în cinematografe ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege adoptat, astăzi, în prima lectură de Parlament, care a provocat dezbateri aprinse între autori și deputații comuniști.  Proiectul prevede interzicerea publicității înainte și după difuzarea filmelor, iar încălcarea acestor prevederi va atrage amenzi de până la…

Publicitatea în cinematografe ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege adoptat, astăzi, în prima lectură de Parlament, care a provocat dezbateri aprinse între autori și deputații comuniști. 
 
Proiectul prevede interzicerea publicității înainte și după difuzarea filmelor, iar încălcarea acestor prevederi va atrage amenzi de până la 6 mii de lei. Proiectul a fost elaborat pentru a proteja interesele spectatorilor din cinematografe, a declarat liberalul Valeriu Munteanu, unul dintre autori.
 
Proiectul a fost criticat dur atât de comuniști, cât și de către reprezentanții Alianței pentru Integrare Europeană, care consideră că astfel va fi afectată activitatea economică a cinematografelor. Deputatul comunist, Anatol Zagorodnîi.
 
Proprietarul celei mai mari rețele de cinematografe, Victor Șelin, care este și liderul Partidului Social Democrat, a declarat presei că dacă va intra în vigoare această modificare, atunci prețul la bilete ar putea crește cu cel puțin 20 la sută. De asemenea, potrivit lui Victor Șelin, în aceste condiții ar putea fi sistată activitatea cinematografului din centrul  Chișinăului, de pe bulevardul Ștefan cel Mare.
 
 
Pentru a intra în vigoare, proiectul urmează să fie votat și în lectura a doua.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău