PSRM va fi condus de un Comitet Executiv. Igor Dodon, ales președinte de onoare

  • 18 Decembrie 2021 16:51
PSRM va fi condus de un Comitet Executiv. Igor Dodon, ales președinte de onoare

Congresul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut loc sâmbătă, 18 decembrie 2021. La eveniment au participat oficiali din Federația Rusă. Delegații Congresului au adoptat un nou Statut al Partidului Socialiștilor, fiind modificate structura și atribuțiile noii conduceri a PSRM. Astfel, este exclusă funcția de președinte al partidului, iar formațiunea va fi condusă de un Comitet Executiv, care este desemnat de către Consiliul Republican al PSRM pe un termen de 4 ani. Consiliul va fi convocat în luna ianuarie 2022, pentru a alege componența Comitetului Executiv, anunță un comunicat al PSRM. În cadrul Congresului a fost adoptat noul Program Politic al PSRM.

Igor Dodon a fost ales președinte de onoare al PSRM. El a declarat că Partidul Socialiștilor va promova suveranitatea și independența Republicii Moldova, echitatea socială, păstrarea identității moldovenești, politica externă pragmatică, protejarea valorilor tradiționale.

Amintim că PSRM, care s-a aflat la guvernare, a pierdut alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, obținând doar 32 de mandate de deputat, împreună cu PCRM. Pe 18 octombrie, Igor Dodon și-a depus mandatul de deputat și a anunțat că se retrage de la conducerea partidului. În noiembrie anul trecut, Igor Dodon a pierdut alegerile prezidențiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău