PSRM urmărește resetarea activității președintelui, susține Victor Juc

  • 11 Aprilie 2019 09:07
PSRM urmărește resetarea activității președintelui, susține Victor Juc

Directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc, este de părere că PSRM urmărește să folosească executivul în calitate de catalizator al dinamizării activității președintelui. „Nu atât se urmărește acțiunea pe termen scurt, dar se țintește spre anul 2020 când vor avea loc alegerile prezidențiale”, a declarat acesta la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV, transmite IPN.

Victor Juc este de părere că PSRM urmărește să folosească executivul în calitate de catalizator al dinamizării activității președintelui. Nu atât se urmărește acțiunea pe termen scurt, dar se țintește spre anul 2020 când vor avea loc alegerile prezidențiale.

„În acest sens, constatăm că Partidul Socialiștilor, dând curs acestor invitații și preluând inițiativa, nu urmărește altceva decât să folosească aflarea la guvernare în calitate de mecanism pentru resetarea activității președintelui”, spune Victor Juc.

Blocul ACUM nu se va prezenta astăzi la negocierile cu Partidul Socialiștilor. Aceasta pentru că orice negociere pe care ar purta-o cu socialiștii, i-ar strica pozițiile pe care ACUM încearcă să le ocupe la startul alegerilor locale. De această părere este jurnalistul Victor Nichituș.

În opinia lui, toate inițiativele propuse de Andrei Năstase și Maia Sandu au ca scop foarte clar poziționarea pentru alegerile locale de anul curent. Victor Nichituș spune că cei doi politicieni nu-și doresc alianță nici cu PSRM, nici cu PDM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău