PSRM și-a constituit fracțiunea parlamentară aparent cu încălcarea legislației

  • 19 Martie 2019 14:31
PSRM și-a constituit fracțiunea parlamentară aparent cu încălcarea legislației

Partidul Socialiștilor a creat fracțiunea parlamentară în noul Legislativ, încălcând însă prevederile Regulamentului Parlamentului care stabilește expres că acest lucru se poate realiza doar după ședința de constituire a Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, Partidul Socialiștilor a decis astăzi constituirea fracțiunii sale parlamentare, formată din cei 35 de deputați aleși în noul Legislativ. Tot astăzi a avut loc și prima ședință a noii fracțiuni, la care a fost aleasă și conducerea acesteia. Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor a devenit Zinaida Greceanîi, vicepreședintele fracțiunii – Corneliu Furculiță, secretar – Vasile Bolea, potrivit aceluiași comunicat al PSRM.

Regulamentul Parlamentului stabilește însă că fracțiunile parlamentare se formează doar după prima ședință a Legislativului. „Fracțiunile parlamentare se constituie în termen de 10 zile după constituirea legală a Parlamentului și funcționează în baza regulamentului propriu”, potrivit art. 4 alin 3 din Regulamentul Parlamentului. Articolul 3 al aceluiași act stabilește că „Parlamentul se consideră legal constituit din data ședinței de constituire”.

Ședința de constituire a Parlamentului, format în urma alegerilor din 24 februarie, încă nu a avut loc. Președintele Igor Dodon a anunțat că săptămâna aceasta ar urma să semneze decretul de convocare a noului Legislativ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău