PSRM și „Partidul Nostru”: „Corturile au fost instalate legal în fața Parlamentului”

  • 25 Septembrie 2015 14:03
PSRM și „Partidul Nostru”: „Corturile au fost instalate legal în fața Parlamentului”

Partidul Socialiștilor și formațiunea Partidul Nostru au instalat în această noapte corturi în fața parlamerntului, deși locația era rezervată de Platforma Demnitate și Adevăr.

Totodată, continuă protestele antiguvernamentale organizate de Platforma DA în Piața Marii Adunări Naționale, și acolo fiind instalate aproximativ 300 de corturi. Experții nu exclud că este vorba de un secnariu pus la cale în afara țării.

Reprezentanții celor două formațiuni au instalat corturi în fața parlamentului, deși Platfoma DA înștiințase  primăria că vor fi proteste și acolo. Reprezentanții celor două formațiuni susțin însă că acțiunea lor este perfect legală și intenționeaxă să organizeze o manifestație duminică, după care protestele să continue non-stop.

Pe de altă parte, unul din liderii Platformei DA Andrei Năstase susține că inițial exista intenția de a instala corturi în fața parlametnului, dar acum se va renunța la idee. Ttodată, el și-a exprimat regretul că mișcarea protestatară a fost politizată.

În același timp, analistul politic Ion Tăbârță nu exclude că protestele antiguvernamentale de la Chișinău au fost pregătite în afara Republicii Moldova pentru a destabiliza situația din țară.

Amintim că protestul Platfomei DA a început la 6 septembrie, manifestanții cerând demisia guvernării și organizarea alegerilor anticipate. Solicitări similare au și Partidul Socialiștilor, și formațiunea Partidul Nostru.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău