PSRM va ataca în judecată decizia privind deshiderea secțiilor de votare peste hotare

  • 18 Ianuarie 2019 15:26
PSRM va ataca în judecată decizia privind deshiderea secțiilor de votare peste hotare

PSRM a a venit cu o reacție după ce Guvernul a decis astăzi câte secții de votare vor fi deschise peste hotare la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Astfel, socialiștii susțin nu mai mult de 3% dintre moldovenii aflați permanent sau temporar în Federația Rusă vor putea vota la alegerile parlamentare, având în vedere numărul de secții de votare  care vor fi deschise și amplasarea acestora. „În același timp, în Statele Unite, Canada și țările din Uniunea Europeană vor putea vota toți cei 100% dintre alegători. Astfel, regimul eurounionist din Republica Moldova blochează încă o dată posibilitatea sutelor de mii de concetățeni care locuiesc pe teritoriul Federației Ruse să-și îndeplinească datoria de cetățean și să-și exercite dreptul la vot pentru alegerile parlamentare”, se arată în comunicatul PSRM. 

Socialiștii mai anunță că vor ataca această decizie în instanță și consideră necesară deschiderea a cel puțin 100 de secții de votare în Federația Rusă.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a propus deschiderea a 125 de secții de votare peste hotare la alegerile parlamentare din 24 februarie, potrivit unui proiect votat astăzi, 17 ianuarie, de Guvern.

Cele mai multe secții urmează a fi deschise în Italia – 29, România și SUA câte 12, Rusia – 11, Franța – 7.

Amintim că în Rusia s-au înregistrat prealabil mai puțin de 600 de alegători, iar în total în circumscripția 49 situată la Est de Rep. Moldova – mai puțin de o mie de cetățeni moldoveni cu drept de vot. În același timp în circumscripția 50 (Europa de Vest) s-au înregistrat prealabil peste 20 de mii de alegători.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău