PSRM își declară susținerea pentru Igor Dodon, în campania electorală pentru funcția de președinte al R.Moldova

  • 06 Octombrie 2020 12:43
PSRM își declară susținerea pentru Igor Dodon, în campania electorală pentru funcția de președinte al R.Moldova

Partidul Socialiștilor își declară susținerea pentru Igor Dodon, în campania electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, care a fost înregistrat în calitate de candidat independent.

Într-un comunicat de presă, PSRM subliniază că susține toate inițiativele electorale ale lui Igor Dodon, care se referă la ”statalitatea moldovenească, identitatea, neutralitatea și unificarea pașnică a țării”. Potrivit socialiștilor, este necesară o reformă constituțională în domeniul justiției și interzicerea „turismului politic”. De asemenea, PSRM pledează pentru adoptarea unei noi Legi cu privire la funcționarea limbilor, în care așa-numita ”limbă moldovenească”  ”să păstreze statutul de limbă de stat unică pe teritoriul țării, iar limba rusa să devină limba oficială a comunicării interetnice”.

Socialiștii reiterează și ideea promovată de Igor Dodon referitoare la ”politica externă echilibrată”, consolidarea relațiilor cu Federația Rusă și Uniunea Europeană, dar pledează ”pentru participarea activă a Republicii Moldova la noi proiecte de integrare în spațiul post-sovietic, precum Uniunea Economică Eurasiatică”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău