PSRM critică deciziile unor partide de a boicota referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă

  • 05 Octombrie 2017 23:49
PSRM critică deciziile unor partide de a boicota referendumul pentru demiterea lui Chirtoacă

Partidul Socialiștilor condamnă decizia mai multor partide politice de a boicota referendumul de revocare din funcție a primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă.

Într-o declarație prezentată joi, 5 octombrie, PSRM face referire la haosul și incertitudinea din oraș și consideră că prin această abordare, formațiunile politice respective ar opta indirect „pentru păstrarea acestei situații neschimbate și în continuare”.

Pe de altă parte, Partidul Liberal consideră că, prin declarația respectivă, socialiștii demonstrează că „referendumul inițiat de ei nu va trece și încearcă de pe acum să se justifice în fața chișinăuienilor, dând vina pe partidele care au susținut boicotul anunțat de PL”.

Amintim că PSRM a inițiat un referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă, la 19 noiembrie. Partidul Liberal a îndemnat cetățenii să boicoteze referendumul. De asemenea, PAS, PDM, PUN și PNL au anunțat că vor boicota referendumul. PPDA consideră referendumul drept un troc politic între PSRM și PDM, și consideră că Dorin Chirtoacă ar trebui să-și dea demisia.

Pentru organizarea referendumului vor fi cheltuiți aproape 9 milioane de lei. Referendumul va fi valabil în cazul în care la el vor participa cel puțin 1/3 din alegătorii înscriși în liste. Potrivit Codului electoral, pentru demiterea primarului prin referendum este necesar să voteze cel puțin același  număr de alegători câți au votat pentru alegerea sa. La alegerile locale din 2015, pentru Dorin Chirtoacă au votat peste 163 de mii 500 de alegători.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău