PSRM cere procese de audit interne și externe la întreprinderile municipale

  • 22 Septembrie 2015 13:49
PSRM cere procese de audit interne și externe la întreprinderile municipale

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău cere organizarea unei ședințe extraordinare a CMC.

Socialiștii cer ca în cadrul acestei ședințe extraordinare să fie eliberați din funcții toți funcționarii Primăriei capitalei, care nu au fost angajați prin concurs public și să fie organizat un concurs de angajare transparent. Consilierul PSRM, Ion Ceban, a acuzat, în context, că Partidul Liberal că ar promova în funcții numai persoane apropiate și că ar acorda terenuri și autorizații de construcție în mod ilegal. De asemenea, socialiștii cer efectuarea proceselor de audit interne și externe la întreprinderile municipale, precum și susținere din partea celorlalte fracțiuni din CMC pentru aceste inițiative.

„Oamenii trebuie angajați în bază de competențe, în baza unui concurs public. Este european și democratic. E necesar un audit atât intern cât și extern la fiecare întreprindere, în special la cele care solicită majorarea tarifelor, mă refer la Apă-Canal”, a declarat Ion Ceban.

La rândl său, președintele fracțiunii Partidului Liberal din CMC, Ion Cebanu, a respins acuzațiile socialiștilor și a subliniat că decizia privind data următoarei ședințe a Consiliului Municipal și agenda acesteia, va fi decisă în cadrul alianței majoritare.

„Chiar ieri am discutat în cadrul alianței viitoarea ședință a Consiliului Municipal. Urmează să vedem când avem posibilitatea s-o facem. Noi avem agenda noastră, iar ei se ocupă cu populisme și cu lucruri mai puțin bune pentru Chișinău”, a declarat Ion Cebanu.

Alianța majoritară din CMC, care numără 26 de consilieri din 51, include Partidul Liberal, Blocul „Iurie Leancă”, Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat și a fost creată la 3 septembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău