Partide parlamentare de opoziție critică decizia Comisiei pentru Situații Excepționale privind suspendarea licenței a șase posturi TV

  • 17 Decembrie 2022 14:10
Partide parlamentare de opoziție critică decizia Comisiei pentru Situații Excepționale privind suspendarea licenței a șase posturi TV

Partidele parlamentare de opoziție critică decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 decembrie a.c. care prevede suspendarea licenței a șase posturi de televiziune acuzate de dezinformare. Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Socialiștilor (PSRM), formațiunea se arată indignată de ceea ce numește „actul de samavolnicie al așa-numitei „Comisii pentru Situații Excepționale”.

 „Absolut nemotivat, încălcând grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul Maiei Sandu face o curățare a mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală, în interesul partidului de la guvernare. /.../ Partidul Socialiștilor din Republica Moldova solicită comunității internaționale în mod repetat să nu ignore astfel de încălcări evidente ale normelor democratice. Lipsa de reacție înseamnă complicitate.Facem apel la toată societatea moldovenească, partidele politice, organizațiile publice și de apărare a drepturilor omului să-și unească eforturile pentru a se opune dictaturii regimului. /.../”, se mai spune în comunicatul socialiștilor.

Și Partidul Șor a publicat pe site-ul său un comunicat în care îl citează pe liderul partidului, Ilan Șor, aflat în căutare internațională, cu o declarație în careacestal califică decizia CSE drept „cel mai mare atentat la libertatea de exprimare”.

„ /.../ Toți cei care astăzi aplaudă această decizie monstruoasă de închidere a unor posturi de televiziune – jurnaliști plătiți de Occident, deputați, analiști și oameni de rând, nu conștientizează că, prin asta, încurajează tirania”, se arată în comunicatul Partidului Șor.

Premierul Natalia Gavriliță a precizat că membrii Comisiei pentru Situații Excepționale, au suspendat, pe durată stării de urgență, licența de emisie pentru posturile TV Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6 și Orhei TV, întrucât „aceste instituții media au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectând în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din țara noastră, dar și cele legate de războiul din Ucraina”.

„În situația în care împotriva țării noastre se desfășoară nu doar un război energetic, dar și unul informațional, avem responsabilitatea și chiar obligația de a ne proteja cetățenii și țara”, a subliniat Natalia Gavriliță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău