PSRM cere ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata, după ce s-a întâlnit cu presa de limbă rusă din R.Moldova

  • 13 Octombrie 2017 16:30
PSRM cere ca Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata, după ce s-a întâlnit cu presa de limbă rusă din R.Moldova

Partidul Socialiștilor cere ca fostul președinte al României Traian Băsescu să fie declarat persona non-grata, pentru că ar fi intervenit în afacerile interne ale Republicii Moldova.

„PSRM solicită declararea ex-președintelui României, Traian Băsescu, care intervine în treburile interne ale unei țări suverane, persona non- grata pe teritoriul Republicii Moldova”, e arată într-un comunicat al formațiunii.

În același comunicat, PSRM „condamnă categoric” inițiativa unui grup de deputați de a modifica în Constituție denumirea limbii de stat în limba română.

Reacția PSRM vine după ce Traian Băsescu a avut mai multe întâlniri cu presa la Chișinău, inclusiv cu cea de limbă rusă, în care s-a pronunțat pentru unirea Republicii Moldova cu România și i-a adus critici președintelui Igor Dodon.

Amintim că la sfârșitul anului trecut Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească lui Traian Băsescu, iar fostul președinte al României a atacat în judecată decretul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău