Protocol de colaborare, la Casa Olimpică

  • 23 Decembrie 2021 09:51
Protocol de colaborare, la Casa Olimpică

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu și Adrian Dupu, secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, au semnat, la Casa Olimpică, un Protocol de colaborare în cadrul căruia sportul va avea rolul de promovare a identității naționale românești și va fi un element esențial în cultivarea valorilor comune, a dialogului și în eliminarea barierelor culturale, scrie olympic.md.

Președintele COSR a reamintit legătura strânsă deja existentă între forurile olimpice din România și Republica Moldova. ”Colaborarea pe care o avem cu colegii și frații noștri din Republica Moldova, de la Comitetul Olimpic din Moldova, cu președintele Nicolae Juravschi și toți colegii noștri de acolo este binecunoscută”, a spus Mihai Covaliu.

”Sunt deja de notorietate proiectele de pregătire sportivă, stagiile de pregătire comună de la Complexul Olimpic din Izvorani de la lupte, judo, scrimă, natație, precum și faptul că la ceremonia de deschidere din 2018, de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, cu sprijinul Peak, partenerul nostru pentru echipament sportiv, cele două delegații ale României și Republicii Moldova au defilat cu același echipament, diferite fiind doar însemnele fiecărei țării.

Adrian Dupu a subliniat că: “Deși avem atâtea lucruri care ne unesc – trecutul comun, limba, cultura, tradițiile, există din păcate destui care încearcă să ne dezbine. De aceea dorim să cultivăm și să dezvoltăm relațiile dintre cele două țări și să promovăm tot ce ne unește. Îmi doresc ca această cooperare instituțională dintre DRRM și COSR să conducă la o mai bună promovare a sportului în rândul tinerilor atât din România, cât și din Republica Moldova, pentru că sportul a fost mereu un domeniu care unește și leagă prietenii”. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău