Protezarea și reabilitarea pacienților cu tumori maligne ar putea avea loc din contul statului

  • 14 Aprilie 2021 17:25
Protezarea și reabilitarea pacienților cu tumori maligne ar putea avea loc din contul statului

Statul și-ar putea asuma cheltuielile pentru protezele individuale și consumabilele necesare pentru reabilitarea chirurgicală și protetică a pacienților cu tumori maligne ale capului, gâtului și ale aparatului locomotor și a pacienților cu anoftalmie. Cheltuielile ar urma să fie acoperite din bugetul Asigurărilor obligatorii de asistentă medicală gestionat de Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia protecție socială, sănătate și familie a Legislativului, comunică MOLDPRES.

Inițiativă legislativă aparține deputatului Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Dan Perciun. Acesta susține că, actualmente, CNAM acoperă doar cheltuielile suportate de pacienții diagnosticați cu boli cancerigene, ceea ce defavorizează alte categorii de pacienți care necesită a fi sprijiniți din partea statului.

Conform datelor statistice prezentate în nota informativă a proiectului, anual se realizează 100 de proteze, dintre care 70% sunt contra cost (2900 lei per caz).

Proiectul urmează a fi aprobat în ședința plenară a Legislativului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău