Protestul PAS față de situația din agricultură. „Speranțele oamenilor se topesc, așa cum se topesc culturile pe care le-au sădit și îngrijit, pentru că nu plouă”

  • 06 August 2020 12:26
Protestul PAS față de situația din agricultură. „Speranțele oamenilor se topesc, așa cum se topesc culturile pe care le-au sădit și îngrijit, pentru că nu plouă”

Mai mulți membri și susținători ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au protestat la sediul Președinției față de situația dramatică din agricultură.

Ei au cerut să se convoace de urgență ședința Parlamentului la care să se discute problemele agricultorilor, rectificarea bugetului și alocarea a cel puțin 1 miliard de lei pentru acest sector.
Protestatarii au mai cerut ca ajutoarele financiare să le fie alocate agricultorilor în mod transparent și fără birocrație. PAS a mai solicitat să fie declarată stare excepțională în agricultură, astfel ca fermierii să poată reeșalona impozitele și creditele. Președinta PAS, Maia Sandu a cerut să fie instituit moratoriu pe procedura de insolvabilitate în agricultură.

”Agricultorii se confruntă cu cea mai cumplită secetă din ultima jumătate de secol. Speranțele oamenilor se topesc, așa cum se topesc culturile pe care le-au sădit și îngrijit, pentru că nu plouă. Chiar și în anii buni, agricultorii cinstiți reușesc să obțină bani puțini din munca lor din cauza monopolurilor care sunt create. Ceea ce se întâmplă în acest an, este de-a dreptul dramatic. Acești oameni nu au cu ce să-și întoarcă creditele. Nu au cu ce plăti salariile celor angajați în sectorul agricol. Pierderile din agricultură sunt de două miliarde de lei”, a subliniat Maia Sandu.

Agricultorii au protestat în ultima perioadă, fiind nemulțumiți de lipsa de acțiuni din partea guvernării în raport cu situația dramatică din agricultură. Guvernul a dispus alocarea a 100 de milioane de lei pentru acest domeniu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
5
Nori împrăștiați
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Mon
5
Tue
2
Wed
1
Thu
-0
Fri
0

Curs oficial BNM 24 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău