Protestul diasporei din București | A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru incidentele din mulțime

  • 10 August 2018 18:12
Protestul diasporei din București | A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru incidentele din mulțime

În Piața Victoriei din capital României, are loc o manifestație împotriva Guvernului. În timpul manifestației protestatarilor au avut loc câteva incidente, iar forțele de ordine au intervenit.

Forțele de ordine au reușit să împingă manifestanții înapoi în perimetrul din centrul pieței și au format un dispozitiv cu garduri metalice și personal al Jandarmeriei și trupelor speciale din Jandarmerie în jurul acestui perimetru, însă circulația este încontinuare oprită în toată Piața Victoriei.

S-au folosit și gaze lacrimogene și câteva persoane au fost transportate pe targă către ambulanțele SMURD care se află în număr mare în Piața Victoriei.

Mai multe sute de persoane, scandează în continuare împotriva executivului, cer demisia executivului și alegeri anticipate. Au aruncat și cu sticle, în general goale, către forțele de ordine.

Atmosfera este în continuare tensionată. Se scandează "fără violență". Jandarmii cu tuburi cu gaze lacrimogene sunt prezenți în continuare în zonă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei (București), Georgian Enache, a făcut câteva precizări în privința incidentelor care au avut loc:
Persoanele care protestau în fața Victoriei au forțat și au rupt cordonul de protecție format din jandarmi și garduri de protecție, au blocat circulația în Piața Victoriei și au înaintat spre zona în care se află sediul Guvernului României. Colegii mei au realizat un nou dispozitiv pe trotuarul de lângă sediul guvernului. În acest moment, situația s-a calmat. În continuare, circulația râmâne blocată, iar colegii mei vor încerca să determine aceste persoane să meargă în zona în care există spațiu suficient, astfel încât circulația rutieră să nu fie afectată și nici activitatea instituțiilor statului”, spune Georgian Enache.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău