Protestul diasporei din București | A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru incidentele din mulțime

  • 10 August 18:12
Protestul diasporei din București | A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru incidentele din mulțime

În Piaţa Victoriei din capital României, are loc o manifestaţie împotriva Guvernului. În timpul manifestației protestatarilor au avut loc câteva incidente, iar forţele de ordine au intervenit.

Forţele de ordine au reuşit să împingă manifestanţii înapoi în perimetrul din centrul pieţei şi au format un dispozitiv cu garduri metalice şi personal al Jandarmeriei şi trupelor speciale din Jandarmerie în jurul acestui perimetru, însă circulaţia este încontinuare oprită în toată Piaţa Victoriei.

S-au folosit şi gaze lacrimogene şi câteva persoane au fost transportate pe targă către ambulanţele SMURD care se află în număr mare în Piaţa Victoriei.

Mai multe sute de persoane, scandează în continuare împotriva executivului, cer demisia executivului şi alegeri anticipate. Au aruncat şi cu sticle, în general goale, către forţele de ordine.

Atmosfera este în continuare tensionată. Se scandează "fără violenţă". Jandarmii cu tuburi cu gaze lacrimogene sunt prezenţi în continuare în zonă.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei (București), Georgian Enache, a făcut câteva precizări în privința incidentelor care au avut loc:
Persoanele care protestau în faţa Victoriei au forţat şi au rupt cordonul de protecţie format din jandarmi şi garduri de protecţie, au blocat circulaţia în Piaţa Victoriei şi au înaintat spre zona în care se află sediul Guvernului României. Colegii mei au realizat un nou dispozitiv pe trotuarul de lângă sediul guvernului. În acest moment, situaţia s-a calmat. În continuare, circulaţia râmâne blocată, iar colegii mei vor încerca să determine aceste persoane să meargă în zona în care există spaţiu suficient, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie afectată şi nici activitatea instituţiilor statului”, spune Georgian Enache.

Sursa: RRA

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chişinău
14 °C
Cer fragmentat
Umiditate:67 %
Vint:3,1 m/s
Lun
8 °C
Mar
7 °C
Mie
8 °C
Joi
5 °C
Vin
6 °C

Curs oficial BNM 22 Octombrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4692 -0.0788
USD 16.9867 0.0165
RON 4.1716 -0.0179
UAH 0.6034 -0.0018
RUB 0.2587 -0.0001
Arhivă Radio Chișinău