Protestele violente continuă în SUA în timp ce președintele Trump îl apără pe adolescentul care a împușcat trei protestatari în Kenosha

  • 01 Septembrie 2020 13:44
Protestele violente continuă în SUA în timp ce președintele Trump îl apără pe adolescentul care a împușcat trei protestatari în Kenosha

Ciocniri violente au loc în Statele Unite între supoterii lui Donald Trump și demonstranții împotriva brutalității poliției. Sâmbătă noaptea conflictul a dus la schimburi de focuri și la moartea unei persoane în Portland. Președintele SUA a amenințat că va trimite forțele federale, în timp ce contracandidatul său, Joe Biden, l-a acuzat că „pune paie” pe focul violențelor din țară, scrie Digi24.ro

Președintele american Donald Trump a amenințat că va trimite forțele federale de aplicare a legii în Portland, după ce o persoană a murit în tulburările de stradă din weekend din acest oraș din vestul SUA, scrie DPA, potrivit Agerpres.

„Portland e un dezastru și e așa de mulți ani. Dacă gluma asta de primar nu va face curățenie, vom merge noi și o vom face în locul lor”, a scris Trump pe Twitter, cu referire la edilul-șef Ted Wheeler, un democrat.

În Portland în încăierările dintre protestatari s-au folosit inițial pistoale de paintball (cu vopsea), însă ulterior s-a ajuns la schimburi de focuri cu arme reale.

O persoană a fost ucisă în weekend la Portland, în contextul în care protestele nocturne de acolo sunt în a patra lună. Persoana ucisă ar fi fost un susținător al președintelui. Informațiile despre atacator nu sunt clare, însă au existat tensiuni între demonstranții de stânga și cei de dreapta.

În cazul adolescentului de 17 ani din Kenosha care a împușcat trei protestatari, dintre care doi au fost uciși, președintele SUA a dat de înțeles că era legitimă apărare.

„A fost o situație interesantă acolo și cred că am vazut cu toții aceeași înregistrare video. El (n.r. Kyle Rittenhouse, 17 ani) încerca să scape, așa pare, apoi a căzut, apoi demonstranții l-au atacat într-un mod foarte violent, și această situație este acum investigată, dar eu presupun că el era într-o situație foarte dificilă, probabil că ar fi fost ucis, dar asta este acum în cercetare.” a spus Președintele Donald Trump.

Kyle Rittenhouse, adolescentul de 17 ani acuzat de omor cu intenție în timpul protestelor violente din orașul Kenosha, statul Wisconsin, este un tânăr care obișnuia să pozeze pe rețelele de socializare îmbrăcat militar sau purtând arme. El făcuse parte dintr-un program dedicat tinerilor interesați de forțele de ordine, iar conturile sale pe rețelele sociale arată interesul său către această latură. 

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a denunțat luni incidentele violente izbucnite în paralel cu manifestațiile împotriva rasismului, acuzându-l în același timp pe rivalul său, Donald Trump, că „pune paie” pe focul agitației sociale.

„Președintele a abandonat de multă vreme orice leadership. El nu poate opri violențele, deoarece timp de mai mulți ani le-a alimentat”, a acuzat Joe Biden.

Republicanul Donald Trump se îndreaptă spre un scrutin prezidențial dur în noiembrie și a făcut din sloganul „lege și ordine” o parte centrală a campaniei sale.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău