Protestele din România continuă | "Marșul copiilor” și lanț uman în jurul Parlamentului

  • 04 Februarie 2017 10:17
Protestele din România continuă |

Protestele față de Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale continuă în weekend, când este așteptat cel mai mare număr de participanți. Un "marș al copiilor” este anunțat sâmbătă dimineață, când părinți cu copii sunt așteptați în fața Guvernului, cu pancarte și baloane. Din Piața Victoriei, unde pe parcursul zilei sunt așteptate mii de persoane, se va pleca în marș până în Piața Constituției, unde manifestanții vor să formeze un lanț uman în jurul Parlamentului. Atât sâmbătă, cât și duminică, în Capitală sunt așteptați oameni din toată țara - "toate drumurile duc la București".

Sâmbătă dimineață, începând cu ora 11.00, părinții sunt așteptați cu copiii în Piața Victoriei, pentru un "marș al copiilor”, cu pancarte, baloane, steaguri și bomboane. "Sâmbătă dimineață ne trezim cu cei mici și facem educație pentru democrație", este apelul la manifestație, scrie news.ro.

"Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

De la ora 13.00, oamenii sunt chemați la protest în Piața Victoriei, de unde la ora 16.00 ar urma să pornească în marș spre Parlament, pentru a face un lanț uman în jurul clădirii.

Atât sâmbătă, cât și duminică în Capitală sunt așteptați să protesteze mii de oameni din toată țara.

Duminică, la "cel mai mare protest împotriva ordonanțelor de urgență”, așa cum este numit pe pagina evenimentului, în fața Guvernului sunt așteptați manifestanți din toată țara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în țară, cât și în diaspora, în piețe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu "fiecare participant la manifestațiile din toate orașele țării și din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineață, aproape 40.000 de oameni își anunțaseră prezența la eveniment.

Conform mesajelor de pe paginile de Facebook ale evenimentelor pentru proteste, manifestanții plănuiesc să împartă diverse flyere pentru promovarea protestelor din weekend și să pună pancarte cu mesaje în geamuri, la propriile case.

Mai multe instituții, dar și persoane fizice din București vin în sprijinul manifestanților, oferind cazare celor care ajung în Capitală din alte județe ale țării.

Astfel, la Club Diamond Kids părinții își pot lăsa copiii și în weekend și se oferă cazare pentru părinții veniți cu copii din alte județe. Grădinița Tom Sawyer primește copiii de peste doi ani, chiar și peste noapte, rugând, însă, părinții să aducă haine de schimb și gustări.

Mai oferă cazare pentru cei veniți din alte orașe: Bucur’s Shelter Hostel, Hostel Little Bucharest, Hostel Pura Vida Sky Bar & Hostel Bucharest și Vișini Hub, dar și zeci de bucureșteni. 

Pe Facebook a fost creat un grup pentru persoanele din alte județe ale țării care participă la protestele anunțate în aceste zile în Capitală. Pe pagina grupului "Cazare gratuită și solidaritate pentru protestatari din afara Bucureștiului” pot fi găsite anunțuri cu privire la ofertele de cazare sau chiar și transport. ”Găzduim, în limita a 4 locuri, pe oricine este din provincie și intenționează să participe la protestele din zilele acestea, însă nu are unde sta”, ”Casa mea, apartament 3 camere, e și a voastră (pentru provincie)” și ”Ofer cazare pentru trei persoane, în București, pe perioadă nedeterminată, mai exact pâna îi dăm jos”, sunt o parte dintre anunțuri.

În ceea ce privește alimentele și băuturile calde, la Jerry’s Pizza, restaurantul de pe bulevardul Magheru, cu parola "altă întrebare” este oferită o felie de pizza, în limita stocului disponibil. Re:Modelieri, din zona Pieței Victoriei, oferă ceai cald manifestanților după ora 18.00, iar Share Cafe împarte toată ziua, sâmbătă și duminică, ceai cald protestatarilor din fața Guvernului. La Atelieri Pinion, cine vine cu o poză cu el de la protest, primește o cafea din partea casei, iar la Green Hours se oferă ceai gratuit pentru manifestanți. La Pain Plaisir, de pe strada Barbu Delavrancea, manifestanții primesc o porție de biscuiți gratis.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău