Proteste și arestări în Statele Unite

  • 25 Mai 2015 06:44
Proteste și arestări în Statele Unite

Poliția a arestat sâmbătă noapte mai mulți protestatari în centrul orașului Cleveland (Ohio, nordul SUA) după achitarea unui polițist alb judecat pentru că în 2012 a împușcat două persoane de culoare neînarmate, în mașina lor, după o urmărire în oraș, informează Agerpres.O înregistrare video a CNN arată polițiști în echipament de…

Poliția a arestat sâmbătă noapte mai mulți protestatari în centrul orașului Cleveland (Ohio, nordul SUA) după achitarea unui polițist alb judecat pentru că în 2012 a împușcat două persoane de culoare neînarmate, în mașina lor, după o urmărire în oraș, informează Agerpres.

O înregistrare video a CNN arată polițiști în echipament de protecție care îi împing pe protestatari. Ofițerii strigă la unison 'Înapoi!', în timp ce înaintează în direcția protestatarilor. Numărul polițiștilor era mult mai mare decât cel al manifestanților, remarcă sursa citată.

Potrivit CNN, cel puțin 15 persoane au fost urcate în dube și duse în arestul poliției. Trei oameni au fost arestați pentru proteste în formă agravată, atac criminal și obstrucționarea justiției, după ce un obiect a fost aruncat prin geamul unui restaurant, a anunțat poliția din Cleveland pe contul său de Twitter.

Protestele au izbucnit imediat după ce judecătorul John P. O'Donnell l-a achitat pe polițistul Michael Brelo pentru omucidere voluntară și atac criminal. Oamenii s-au strâns în fața tribunalului din Cleveland, unde au stat circa două ore după pronunțarea verdictului.

Unii au strigat 'nu-i dreptate, nu-i pace' și 'viețile negrilor contează', scandări auzite și la Ferguson, Missouri și New York, unde au avut loc proteste uneori violente după uciderea unor afro-americani de către polițiști albi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău