Proteste la Kiev: Reporter Reuters, rănit. Sediul Partidului Regiunilor, ocupat

  • 18 Februarie 2014 13:51
Proteste la Kiev: Reporter Reuters, rănit. Sediul Partidului Regiunilor, ocupat

La Kiev au loc ciocniri între forțele de ordine și protestatarii care pichetează sediul Parlamentului, unde marți ar trebui să aibă loc examinarea unei reforme constituționale și a candidaturii noului premier.

Confruntările între manifestanți și polițiști au reizbucnit în marți, 18 februarie, la Kiev, unde un grup de manifestanți a ocupat  sediul Partidului Regiunilor, al președintelui Viktor Ianukovici, după ce au luat cu asalt clădirea, folosind cocktailuri Molotov, informează Agerpress.

Manifestanții au preluat controlul asupra sediului Partidului Regiunilor pentru o scurtă perioadă de timp, care este invadat de fum și unde sunt semnalate mai multe incendii. Înainte de aceasta, confruntări s-au produs nu departe de clădirea Radei Supreme, reunită pentru examinarea unei reforme constituționale care să prevadă reducerea prerogativelor prezidențiale în favoarea parlamentului.

În ciocnirile dintre protestatari și scutieri a fost rănit un fotoreporter Reuters. El a fost victima unei grenade asurzitoare la care au recurs scutierii împotriva manifestanților ce aruncă cu pietre de pavaj și petarde. Fotoreporterul Reuters a fost spitalizat, conform Interfax-Ukraina.

Acestea sunt primele confruntări la Kiev după cele de la sfârșitul lunii ianuarie, în care au murit șase persoane și au fost rănite peste 500.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău