Proteste la Kiev: 5 morți și zeci de răniți

  • 18 Februarie 2014 20:54
Proteste la Kiev: 5 morți și zeci de răniți

Peste 20.000 de protestatari ucraineni se află pe Maidanul de la Kiev.

Forțele de ordine îndeamnă protestatarii, să protesteze pașnic și să nu provoace Berkutul. La Kiev urmează să mai sosească un număr mare de protestatari din alte regiuni ucrainene. Lvovul și Teronopolul au anunțat deja mobilizare generală.

Protestatarii ucraineni au reluat, astăzi, seria de manifestații proeuropene și antiguvernamentale la Kiev, ocupând mai multe clădiri guvernamentale. Protestele au degenerat în violențe, în urma căror au murit șapte protestatari, iar alți zeci au fost răniți.

După ce trei protestatari au murit, după-amiază la Casa Ofițerilor, alți doi manifestanți au fost găsiți morți la ieșirea din stația de metrou Hreșciatik, pe strada Institutskaia de la Kiev. Este vorba de un bărbat de 50 de ani și o femeie de 60 de ani.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că este absolut șocat de decesul protestatarilor și cheamă clasa politică din Ucraina la dialog și la încetarea violențelor. Anterior, Martin Schulz a declarat că UE este gata să semneze Acordul de asociere cu Ucraina după rezolvarea crizei politice cu care se confruntă această țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău