Proteste în Franța. Avertizare de călătorie

  • 07 Decembrie 2019 21:54
Proteste în Franța. Avertizare de călătorie

Camionagii din Franța au blocat sâmbătă mai multe drumuri din zece regiuni ale țării, în semn de protest față de intențiile guvernului de a elimina scutirile de taxe la motorină pentru transportul rutier, în timp ce serviciile de tren și metrou sunt în continuare afectate de o grevă împotriva reformei pensiilor.

La Paris, unde demonstranții "vestele galbene" își continuă demonstrațiile săptămânale, au avut loc ciocniri între protestatari și forțele de poliție. Totuși, numărul participanților la proteste a fost mult mai mic, din cauza grevei transportatorilor. Presiunile combinate din partea "vestelor galbene", care protestează față de costurile traiului zilnic și a grevei transportatorilor față de reforma pensiilor reprezintă o mare provocare pentru președintele francez, Emmanuel Macron, care depune eforturi pentru echilibrarea bugetului de stat și pentru introducerea unei legislații de mediu în a doua jumătate a mandatului său prezidenția, scrie Rador. 

Potrivti Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că acțiunile greviste începute joi de Regia Autonomă a Transporturilor Pariziene (RATP), compania națională de căi ferate (SNCF), sindicatele FO-Transports et logistique (sindicat al șoferilor) și FO-Air France (sindicat al personalului la sol) vor continua până la data de 10 decembrie, ceea ce va menține riscul perturbărilor din circulația feroviară, urbană și interurbană, în rețeaua rutieră, precum și în orarul curselor operate de companiile aeriene, Air France, EasyJet, Ryanair și Transavia anunțând anulări de zboruri și întârzieri.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, cetățenii români pot obține informații actualizate despre situația din transporturile pariziene și zona Ile-de-France accesând site-ul RATP: https://www.ratp.fr/.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău