Proteste în Franța. Avertizare de călătorie

  • 07 Decembrie 2019 21:54
Proteste în Franța. Avertizare de călătorie

Camionagii din Franţa au blocat sâmbătă mai multe drumuri din zece regiuni ale ţării, în semn de protest faţă de intenţiile guvernului de a elimina scutirile de taxe la motorină pentru transportul rutier, în timp ce serviciile de tren şi metrou sunt în continuare afectate de o grevă împotriva reformei pensiilor.

La Paris, unde demonstranţii "vestele galbene" îşi continuă demonstraţiile săptămânale, au avut loc ciocniri între protestatari şi forţele de poliţie. Totuşi, numărul participanţilor la proteste a fost mult mai mic, din cauza grevei transportatorilor. Presiunile combinate din partea "vestelor galbene", care protestează faţă de costurile traiului zilnic şi a grevei transportatorilor faţă de reforma pensiilor reprezintă o mare provocare pentru preşedintele francez, Emmanuel Macron, care depune eforturi pentru echilibrarea bugetului de stat şi pentru introducerea unei legislaţii de mediu în a doua jumătate a mandatului său prezidenţia, scrie Rador. 

Potrivti Agerpres, Ministerul Afacerilor Externe de la București informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că acţiunile greviste începute joi de Regia Autonomă a Transporturilor Pariziene (RATP), compania naţională de căi ferate (SNCF), sindicatele FO-Transports et logistique (sindicat al şoferilor) şi FO-Air France (sindicat al personalului la sol) vor continua până la data de 10 decembrie, ceea ce va menţine riscul perturbărilor din circulaţia feroviară, urbană şi interurbană, în reţeaua rutieră, precum şi în orarul curselor operate de companiile aeriene, Air France, EasyJet, Ryanair şi Transavia anunţând anulări de zboruri şi întârzieri.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de MAE, cetăţenii români pot obţine informaţii actualizate despre situaţia din transporturile pariziene şi zona Ile-de-France accesând site-ul RATP: https://www.ratp.fr/.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chişinău
6,6 °C
cer fragmentat
Umiditate:45 %
Vint:8,7 m/s
Thu
1 °C
Fri
1 °C
Sat
1 °C
Sun
2 °C
Mon
4 °C

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5696 0.0154
USD 17.6645 0.0585
RON 4.0961 0.0040
UAH 0.7245 -0.0012
RUB 0.2849 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău