Proteste Hong Kong. Un parlamentar pro-Beijing a fost înjunghiat

  • 06 Noiembrie 2019 11:22
Proteste Hong Kong. Un parlamentar pro-Beijing a fost înjunghiat

Un parlamentar din Hong Kong, Junius Ho, susținător al politicilor Beijingului, a fost înjunghiat de un protestatar care pretindea că este fanul oficialului, relatează site-ul postului BBC, citat de MEDIAFAX și digi24.

Bărbatul care l-a atacat pe Junius Ho s-a apropiat de oficial oferindu-i flori și cerându-i să facă o fotografie cu el, timp în care l-a înjunghiat cu un cuțit. Parlamentarul, rănit, împreună cu alți martori, l-au imobilizat pe atacator imediat după incident.

Accidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri împotriva persoanelor care susțin oricare dintre părțile crizei din Hong Kong. Protestatarii pro-democrație, l-au acuzat în luna iulie pe Junius Ho de organizarea de atacuri împotriva civililor în stația locală Yuen Long.

Ulterior, oficialul din Hong Kong a transmis că atacatorii, din iulie, își „apără casa și oamenii lor”, dar a negat vreo implicare în incident. Acesta a fost văzut dând mâna cu atacatorii din stația Yuen Long.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacție la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanții contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău