Protestatarii sunt așteptați să se adune sâmbătă pentru „unul dintre cele mai mari evenimente” din Washington DC

  • 06 Iunie 2020 17:34
Protestatarii sunt așteptați să se adune sâmbătă pentru „unul dintre cele mai mari evenimente” din Washington DC

Protestatarii sunt așteptați să se adune sâmbătă pentru „unul dintre cele mai mari evenimente” din Washington, a anunțat șeful poliției din capitala Statelor Unite, informează news.ro.

„Avem multe informații publice care sugerează că evenimentul de sâmbăta aceasta ar putea fi unul dintre cele mai mari pe care le-am avut în oraș”, a spus Peter Newsham, șeful poliției din Washington DC, potrivit sursei citate.

George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a fost oprit de polițiști pe 25 mai și interogat cu privire la cumpărarea de țigări cu bani falși. O înregistrare video arată cum el a fost arestat și, mai mult de opt minute, unul dintre ofițeri a stat cu genunchiul pe gâtul lui, în timp ce Floyd repeta cu nu poate respira. Autopsia a arătat că el a murit din cauza asfixierii.

În multe orașe din SUA au avut loc proteste, iar manifestații de solidaritate au avut loc și în țări din Europa - Marea Britanie, Olanda și Franța, dar și în Australia. Majoritatea demonstrațiilor din Statele Unite au fost pașnice, dar în unele dintre marile orașe ele au devenit violente.

Guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, a ordonat ca toate steagurile de la instituțiile publice să fie coborâte pe tot parcursul zilei, în memoria lui Floyd, care era originar din Fayetteville. În oraș va avea loc și o ceremonie de comemorare.

viewscnt

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău