Protestatarii din Hong Kong au pătruns în sediul Consiliului Legislativ

  • 01 Iulie 2019 19:37
Protestatarii din Hong Kong au pătruns în sediul Consiliului Legislativ

Protestatarii din Hong Kong au pătruns luni în clădirea Consiliului Legislativ, în timpul manifestațiilor care marchează 22 de ani de la revenirea fostei colonii britanice sub guvernarea Chinei, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Unii manifestanți aveau asupra lor semne de circulație sau bucăți de tablă ondulată și de schelărie. În jurul sediului autorității legislative din centrul districtului financiar s-au strâns aproximativ 1.000 de oameni. Un grup mic, format mai ales din studenți, purtând căști de protecție, a folosit un scripete, bare și schele pentru atacuri repetate asupra ușilor din sticlă securizată, care în cele din urmă au cedat.

Consiliul, cu rol de parlament local, a emis o alertă roșie, cerând protestatarilor să plece imediat, însă nu a anunțat ce măsuri se vor lua în caz contrar.

Poliția a intervenit luni cu gaze lacrimogene. Confruntarea cu forțele de ordine în echipament specific și înarmate cu bastoane de cauciuc s-a prelungit, pe o căldură sufocantă. Unii manifestanți aveau brațele înfășurate în folie aderentă, pentru a se proteja de substanțele iritante. Mai multe străzi au fost ocupate de protestatari și blocate cu bariere metalice.

Pe bannerele manifestanților se putea citi mesajul "Eliberați Hong Kongul". Unul din motivele protestelor este un proiect de lege care permite extrădarea din Hong Kong în China continentală. Șefa administrației regiunii speciale Hong Kong, Carrie Lam, a suspendat proiectul pe 15 iunie, dar nu l-a retras definitiv, așa cum cereau cetățenii ieșiți în stradă. 

Sursa:Agerpres

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău