Protestatarii care vor veni pe 26 august în PMAN, vor rămâne peste noapte în piață, dar și în ziua de 27 august

  • 21 August 2018 11:50
Protestatarii care vor veni pe 26 august în PMAN, vor rămâne peste noapte în piață, dar și în ziua de  27 august

Protestul anunțat pentru 26 august în Piața Marii Adunări Naționale, organizat de Mișcarea de Rezistență Acum, va continua și noaptea și a doua zi, la 27 august, atunci când Republica Moldova va marca a 27-a aniversare de la proclamarea Independenței.

Organizatorii protestului au îndemnat astăzi participanții să vină pregătiți cu corturi, cu produse alimentare și cu apă pentru a protesta și pe parcursul nopții.

De asemenea, reprezentanții Mișcării au dat asigurări că protestul va fi unul pașnic și i-au cerut guvernării să nu infiltreze provocatori. 

Guvernarea nu a îndeplinit revendicările de la ultima acțiune de protest, de la 1 iulie, când s-a cerut validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului mixt și penalizarea judecătorilor care au anulat scrutinul din Capitală, a declarat primarul ales Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr. 

Amintim că Mișcarea de Rezistență Acum a fost constituită din reprezentanți ai opoziției pro-europene de dreapta și ai societății civile, în urma invalidării alegerilor din Chișinău din luna mai.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău