Protest și acuzații de trădare, în fața sediului PAS. Cum au reacționat liderii formațiunii

  • 06 Iunie 2019 18:02
Protest și acuzații de trădare, în fața sediului PAS. Cum au reacționat liderii formațiunii

O acțiune de protest a fost organizată joi, 6 iunie, la sediul Partidului Acțiune și Solidaritate, după ce formațiunea a anunțat că este gata să susțină candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de președinte al Parlamentului. Participanții la manifestație, au lansat acuzații de trădare și de „aliere cu cei care au trimis tancuri împotriva Republicii Moldova”, transmite IPN.

Protestatarii consideră că decizia PAS reprezintă o încălcare a angajamentelor luate de parlamentarii partidului înaintea alegerilor parlamentarilor.  „Alternativa ar fi ca PAS să nu facă filtre proaste, să mobilizeze electoratul exemplar și să ia majoritate în parlament, dacă nu poate să facă revoluție. Pe calea democratică să ia majoritate și să schimbe regimul, să mergem spre Europa, spre civilizație. Unde ne întoarcem? Înapoi înspre Siberia?”, a spus Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă.

La protest au fost prezenți și câțiva veterani ai Războiului de pe Nistru. „Ceea ce faceți dumneavoastră este o trădare a votanților. V-au votat forțele pro-europene și unioniste, dar nu v-au votat Putin, Rogozin și Kozak. Pentru noi este o ofensă când dumneavoastră, cei care v-ați declarat pro-europeni, vreți să faceți coaliție cu cei care au dat în noi cu tancurile și ne-au omorât camarazii în 1992”, a spus Ghenadie Cosovan, președintele Asociației veteranilor de război „Credință Patriei”.

Printre cei care au ieșit în fața protestatarilor a fost Igor Grosu, secretar general al PAS. „Protestul este începutul a ceea ce noi numim „provocarea dezordinii”. Plahotniuc pune în aplicare planul de care spuneam noi. Mobilizează oameni din afară, o să scoată sportivi”, a spus Igor Grosu. Acesta a mai declarat că socialiștii merg la PDM să discute, dar manifestanții nu s-au deplasat în fața acestui partid, calificând aceasta ca fiind „ipocrizia care trădează”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău