Protest la Procuratura Generală. Manifestanți cer demisia procurorului Gurin (VIDEO)

  • 25 Iunie 2015 15:55
Protest la Procuratura Generală. Manifestanți cer demisia procurorului Gurin (VIDEO)

Un grup de protestatari au pichetat joi, 25 iunie, sediul Procuraturii Generale cerând demisia procurorului general Corneliu Gurin, dar și reformarea și depolitizarea instituției.

Manifestanții solicită ca procurorul general să fie tras la răspundere disciplinară și penală pentru „inacțiunile” în cazul sustragerii miliardului din sectorul bancar, transmite IPN.

„Am venit să cerem Procuraturii Generale înfăptuirea unor acțiuni corecte în investigarea jafului secolului și să cerem demisia domnului Gurin, pentru că a dat dovada nu doar de incompetență, dar nici nu și-a executat atribuțiile sale de serviciu, fapt pentru care poartă responsabilitate nu doar disciplinară, dar și legală. Vrem să amintim acestei instituții că adevărații hoți se află în Parlamentul Republicii Moldova și e nevoie de o atitudine concretă pentru ca adevărații hoți implicați în jaful secolului să stea la pușcărie, fiindcă în caz contrar vom continua protestele”, a declarat Dinu Plângău, activist civic.

Un alt activist, Liviu Vovc, a acuzat Procuratura că ar lucra în interesul unui grup de oligarhi. „Dorim ca cei vinovați în cazul BEM să fie arestați, să nu stea la libertate, ba mai mult, să nu stea în Parlament așa cum se întâmplă în prezent. Dorim ca Gurin, cel care a recunoscut că știa de la început că se fură din Banca de Economii, chiar cu sacii din depozit, să-și dea demisia de onoare sau Consiliul superior al procurorilor să-l demită și să instaleze un procuror independent”, a spus tânărul.

Inga Grigoriu a declarat că manifestanții solicită ca Procuratura Generală să ia atitudine și să-și îndeplinească atribuțiile. „Noi suntem cetățeni ai Republicii Moldova și considerăm că Procuratura Generală nu-și îndeplinește atribuțiile – nu intentează dosare penale celor care au furat țara, mai ales celor care au prejudiciat și au scurs sume enorme, miliarde de lei și în valută”, a menționat tânăra.

Manifestanții au semnat o scrisoare deschisă cu revendicări, pe care au lăsat-o la Procuratură. La finalul protestului, activiștii s-au deplasat în marș în fața sediului Băncii Naționale, unde au anunțat că vor picheta sediul BNM săptămâna viitoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău