Protest la Parlament

  • 15 August 2019 10:29
Protest la Parlament

Mai mulți agenți economici din domeniul HoReCa au protestat în fața Parlamentului față de intenția de majorare a cotei de TVA pentru segmentul hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor.

Persoanele care s-au adunat în fața clădirii Legislativului au spus că își doresc să trăiască și să lucreze acasă și să beneficieze de o taxă de TVA de 10%, și nu de 20%, așa cum a fost stabilit de actualul Guvern. Agenții economici spun că nicăieri în Europa nu există TVA de 20%.

Vrem să lucrăm și să trăim acasă. Vrem să fie păstrată cota de 10 % care este practic în toată Europa. Nu există nicăieri acest TVA de 20%. Cerem celor de la Parlament să ne audă. Pentru că Guvernul nu ne-a auzit. Să sperăm că Parlamentul o să ne audă, așa cum ne-a auzit comisia economia care a nu a dat aviz pozitiv la îngroparea alimentației publice, ca să fie o scăparea de scurtă durată de plăcerea FMI”, a declarat unul dintre agenții economici prezenți la protest.

Pe de altă parte, trebuie să precizăm că în Uniunea Europeană cota standard de TVA nu poate fi mai mică de 15%. În prezent, în 23 din cele 28 de state membre ale UE (inclusiv Regatul Unit) sunt în vigoare cote TVA de 20% și mai mult.  

Amintim că reducerea TVA de la 20 la 10 la sută în domeniul Horeca a fost operată de fosta guvernare PD, în octombrie 2018, înainte de alegerile parlamentare

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău