Protest la Guvern. Manifestanții sunt nemulțumiți de modul cum a fost reluată activitatea instituțiilor de învățământ

  • 01 Septembrie 2020 19:56
Protest la Guvern. Manifestanții sunt nemulțumiți de modul cum a fost reluată activitatea instituțiilor de învățământ

Zeci de părinți au protestat în fața clădirii Guvernului fiind nemulțumiți de modul în care și-au reluat activitatea instituțiile de învățământ în noul an de studii. Ei spun că sunt împotriva lecțiilor la distanță, deoarece nu toți părinții își pot asigura copiii cu calculatoare sau laptop-uri. Mai mult, protestatarii au solicitat că grădinițele să aibă un program prelungit, deoarece nu au cu cine să-și lase copii cât timp sunt la serviciu.

Protestul a fost organizat de medicul pediatru, Mihai Stratulat, care a menționat că, de regulă, copii infectați cu COVID-19 fac forma ușoară a bolii și se tratează acasă. El consideră că instituțiile de învățământ ar trebuie să activeze în regim obișnuit.

”Eu nu văd sensul la deschiderea grădinițelor în regim prescurtat, 5-7 ore. Nu văd care ar fi problema dacă ar activa 10 ore. Nu cred că aceste trei ore schimbă radical modul de infectare a copiilor. În același timp, vorbim de părinți care sunt nevoiți să meargă la serviciu și nu au cu cine lăsa acești copii. Noi știm că foarte mulți copiii se îmbolnăvesc acasă de la rude, de la părinții care merg la serviciu, de accea noi considerăm că grădinițele ar trebui să funcționeze în regim deplin”, a spus pediatrul.  

Să discute cu părinții au venit secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grîu, și șeful Direcției învățământ general, Valentin Crudu, care au menționat că, potrivit unei decizii aprobate săptămâna trecută de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, managerii instituțiilor de învățământ preșcolar decid împreună cu fondatorul câte ore vor activa grădinițele.

Din cele peste 1300 de grădinițe, la 1 septembrie, doar 400 și-au reluat activitatea, iar în două săptămâni se vor redeschide, încă, 300 de instituții preșcolare, a anunțat Natalia Grîu. Referindu-se la activitatea școlilor, secretarul de stat a menționat că nu trebuie de pus presiune pe profesori, în caz contrar, ei riscă să se îmbolnăvească, iar instituția de învățământ – să fie plasată în carantină.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:6,4 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
13
Sat
16
Sun
18

Curs oficial BNM 19 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6854 0.0790
USD 17.7619 0.0045
RON 4.4010 0.0152
UAH 0.6477 0.0030
RUB 0.2410 0.0012
Arhivă Radio Chișinău