Protest în PMAN împotriva scumpirii carburanților. Șoferii cer explicații ANRE și o acuză de lipsă de independență

  • 06 Iunie 2018 10:49
Protest în PMAN împotriva scumpirii carburanților. Șoferii cer explicații ANRE și o acuză de lipsă de independență

Câteva zeci de mașini sunt parcate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în semn de protest față de scumpirile în lanț la benzină și motorină, operate de Agenția Națională de Reglementare în Energetică.

Șoferii cer micșorarea tarifelor la carburanți și spun că autoritățile trebuie să explice cum se formează prețurile la benzină și motorină. Totodată, protestatarii acuză Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică de faptul că nu este independentă, după ce ANRE și-a anulat propria decizie, la cererea Guvernului.

Nemulțumirea șoferilor s-a amplificat după ce ANRE a majorat prețul benzinei până la 19 lei și 79 de bani și a motorinei la 17 lei și 75 de bani litrul. La doar o zi,  autoritatea de reglementare în energetică a suspendat hotărârea „până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament”.

Prețurile pentru carburanți au crescut de mai multe ori în acest an, iar majorarea precedentă, de pe 15 mai, este un record pentru ultimii doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău