Protest în fața sediului Consiliului Județean Neamț, unde se desfășoară ședința de guvern România-Republica Moldova

  • 23 Martie 2017 13:17
Protest în fața sediului Consiliului Județean Neamț, unde se desfășoară ședința de guvern România-Republica Moldova

Doi sindicaliști din Poliție protestează, joi, în fața sediului Consiliului Județean Neamț, unde se desfășoară ședința comună a guvernelor Republicii Moldova și României, ei afirmând că au venit să-i salute pe guvernanții români, care nu aplică legea în privința salarizării polițiștilor.

"Protestăm azi în fața Consiliului Județean Neamț și o salutăm pe dna ministru Carmen Dan, pe reprezentanții Guvernului României, care refuză să aplice acea HG și pentru polițiști. Guvernanții noștri încalcă legea și nu pățesc nimic. Noi suntem plătiți la salariul minim din 2009, care era sub 600 de lei. Toate sporurile noastre se raportează la acel salariu. Nu am venit să cerșim, ci am venit doar să venim să le spunem să aplice legea", a declarat președintele Sindicatului Europol Neamț, Tănărău Ioan, scrie Mediafax.ro.

El a mai spus că reprezentanții Ministerului Finanțelor spun că nu sunt bani suficienți.

"Noi am făcut niște calcule și am ajuns la suma de circa 20 de milioane de euro pe an. Acești bani se strâng și din amenzi. Colegii noștri protestează în țară, aplicând cel mai mult avertismente, tocmai pentru a le demonstra guvernanților că avem dreptate", a mai spus Tănărău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău