Protest în fața Palatului Republicii. Mai mulți deputați au intrat pe ușa din spate

  • 11 Octombrie 2013 15:14
Protest în fața Palatului Republicii. Mai mulți deputați au intrat pe ușa din spate

Forțele de ordine au încercat să intervină, dar deputații comuniști le-au luat apărarea protestatarilor, producându-se îmbrânceli și altercații.

Un grup de preoți și enoriași a blocat vineri, 11 octombrie, intarea în Palatul Republicii, unde se desfășoară ședințele Parlamentului, pentru a-i împiedica pe deputați să adopte un proiect de lege care anulează sancțiunile pentru promovarea altor relații decât cele de familie și căsnicie. 

Protestul a fost susținut de către deputații comuniști, dar a fost condamnat de cei din coaliția de guvernare, care l-au calificat drept provocare în preajma summitului Parteneriatului Estic, de la Vilnius, unde Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Câțiva deputați din coaliția de guvernare de la Chișinău au fost nevoiți astăzi să intre prin ușa din spate a Palatului Republicii, pentru a putea participa la ședința în plen a Legisltivului, din cauza unui grup de clerici și enoriași, susținut de către deputații comuniști. Protestele au fost generate de o modificare legislativă care prevede excluderea din Codul Contravențional a răspunderii pentru difuzarea și/sau săvârșirea ”unor alte relații decât cele legate de căsnicie și familie în conformitate cu Constituția și Codul familiei”. Protestatarii au declarat că aceste modificări sprijină homosexualitatea. Preotul Anatol Cibric.

Forțele de ordine au încercat să intervină , dar deputații comuniști le-au luat apărarea protestatarilor, producându-se îmbrânceli și altercații. Liderul PCRM, Vladimir Voronin

Este o acțiune anarhică, ce are scopul de a destabiliza situația în Republica Moldova, în preajma summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, a declarat liderul fracțiunii PLDM în Parlament, Valeriu Streleț.

În pofida protestelor, majoritatea parlamentară a votat proeictul de lege în lectură finală, dar deputatul liberal, Valeriu Munteanu, susține că nu a fost acumulat numărul necesar de voturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,09 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău