Protest față de organizarea concertului consacrat zilei de 9 mai

  • 09 Mai 2013 16:12
Protest față de organizarea concertului consacrat zilei de 9 mai

Zeci de reprezentanți ai Platformei Civice Acțiunea 2012, dar și cetățeni de rând au protestat joi, 9 mai, față de organizarea concertului consacrat zilei de 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Cu fluiere și drapele ale României și ale Uniunii Europene în mâini, de care erau legate panglici negre în semn de doliu, și scandând lozinci împotriva prezenței militare rusești în Republica Moldova, manifestanții au pornit în marș de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt spre scuarul Catedralei.

Manifestanții s-au arătat indignați și de vizita viceprim-ministrului Federației Ruse și reprezentantului special al președintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, așteptat joi, 9 mai, la Chișinău. 

În ultimele două zile reprezentanții PlatformeiCivice "Acțiunea 2012" au manifestat și în fața primărieie municipiului Chișinău, solicitând anularea concertului organizat de către Ambasada Federației Ruse în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a nu profana, cum au spus ei, însemnatatea locului, devenit în timp un simbol al luptei pentru limbă, identitate și idependența față de URSS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău