Protest de solidaritate la Chișinău | ”Susținem protestatarii din România”

  • 05 Februarie 2017 13:11
Protest de solidaritate la Chișinău | ”Susținem protestatarii din România”

O acțiune de protest în susținerea manifestanților din România s-a anunțat și la Chișinău. Organizatorii, care au creat un eveniment pe Facebook, solicită Guvernului de la București abrogarea ordonanțelor de urgență și publicarea imediată în Monitorul Oficial.

”Susținem protestatarii din România. Statul de drept trebuie să prevaleze asupra intereselor a câțiva corupți”, se arată în descrierea evenimentului.

Protestul urmează să înceapă la ora 15:30 în fața Ambasadei României la Chișinău.

Sâmbătă, 4 februarie, protestatarii din România le-au mulțumit susținătorilor din Republica Moldova pentru că s-au solidarizat cu ei și le-au arătat sprijinul. Inscripția ”Mulțumim, Moldova” a fost proiectată cu lumini, aseară, pe o clădire din centrul Bucureștiului.

FOTO | Piața Victoriei le mulțumește cetățenilor din Republica Moldova Facebook

Amintim că un protest de solidaritate a fost organizat de un grup de tineri în seara zilei de 1 februarie, în fața Ambasadei României la Chișinău. Ulterior, și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a organizat un miting de protest, la 3 februarie, în preajma statuii lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei. Manifestanții de la Chișinău și-au exprimat sprijinul pentru mișcările de protest din orașele României, dar au scandat și lozinci împotriva guvernării de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,57 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău