Protest de amploare organizat de PSRM și „Partidul Nostru”

  • 28 Septembrie 2015 09:22
Protest de amploare organizat de PSRM și „Partidul Nostru”

Partidul Socialiștilor și formațiunea Partidul Nostru au organizat duminică, 27 septembrie, un protest de amploare față de actuala guvernare, cerând demisia președintelui și organizarea alegerilor directe pentru această funcție.

De asemenea, protestatarii au cerut demisia mai multor demnitari, între care cea a procurorului general, a directorului SIS, a directului CNA, a președintelui Curții de Conturi, președintelui CEC și a directorului postului Moldova 1.

Formațiunea Partidul Nostru, condusă de actualul primar de Bălți, Renato Usatîi și-a adunat simpatizanții în fața Circului din Chișinău, iar Partidul Socialiștilor, condus de către deputatul Igor Dodon – în fața Academiei de Științe, de unde au pornit în coloane. Cele două grupuri de protestatari s-au întâlnit în fața Parlamentului, unde deja de câteva zile au fost instalate corturi.

Circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost oprită în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Sfatul Țării. În preajma clădirii Ministerului Agriculturii a fost amenajată o scenă, iar în fața Parlamentului – două ecrane pe care se transmiteau discursurile din scenă. Protestele sunt supravegheate de un număr mare de polițiști.

Liderii celor două formațiuni au anunțat că la manifestația de duminică participă câteva zeci de mii de persoane și că protestele vor continua pentru o perioadă nelimitată de timp, până când actuala guvernare nu va pleca de la putere.

Amintim că scuarul Parlamentului fusese revendicat pentru duminică și de membrii platformei DA, care și-au instalat de 3 săptămâni corturile în fața clădirii Guvernului, dar și de cei ai Partidului Socialiștilor și formațiunii Partidul Nostru. Primăria capitalei s-a adresat în instanță pentru soluționarea cazului, dar sâmbătă, 26 septembrie, Judecătoria sectorului Centru a dispus transferarea dosarului la Judecătoria sectorului Râșcani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău