Protest cu altercații între manifestanți și oamenii legii, în Chișinău. UPDATE | Unul dintre fruntașii Partidului ȘOR a fost reținut

  • 30 Octombrie 2022 16:47
Protest cu altercații între manifestanți și oamenii legii, în Chișinău. UPDATE | Unul dintre fruntașii Partidului ȘOR a fost reținut

UPDATE | Unul din fruntașii Partidului Șor, Valeri Klimenko, care este și consilier municpal, a fost reținut de poliție.

Simpatizanți și membri ai Partidului Șor s-au adunat astăzi în fața Academiei de Științe din Chișinău de unde au pornit într-un marș de protest pe bulebardul Ștefan cel Mare în direcția Pieței Marii Adunări Naționale.  

Protestatarii au scandat „Jos Mai Sandu!”, „ Jos dictatura!”, „Demisia!” ș.a.

Printre participanții la protest ar fi figurat și foști angajați ai poliției care ar fi dat indicații participanților la protest să destabilizeze situația, potrivit polței.

În timpul protestului au avut loc altercații între protestatari și forțele de ordine, fără a fi înregistrate victime.

Câteva zeci de tineri au fost reținuți înainte de începerea protestului fiind suspectați că ar încerca să organizeze diverse provocări pentru a destabiliza situația din Chișinău.

Partidul Șor, alături de liderul său Ilan |Șor, a fost fost introdus recent sub incidența Legii Magnițky a SUA. Din 2016, legea se aplică la nivel global, autorizând guvernul american să sancționeze pe acei oficiali pe care îi consideră că au încălcat drepturile omului, înghețându-le bunurile și interzicându-le să intre în SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău