Proprietăți ale lui Vlad Plahotniuc, inclusiv hotelul Nobil, studiouri ale unor posturi TV, sechestrate în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani (Rise Moldova)

  • 02 Iulie 2019 14:22
Proprietăți ale lui Vlad Plahotniuc, inclusiv hotelul Nobil, studiouri ale unor posturi TV, sechestrate în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani (Rise Moldova)

Mai multe proprietăți înregistrate pe Finpar Invest SRL, companie de bază în imperiul imobiliar a lui Vladimir Plahotniuc, au fost sechestrate de oamenii legii în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani, potrivit unei investigații realizate de Rise Moldova.

Miza în scenă a fost pusă de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale pe 26 iunie curent, la două săptămâni de la plecarea subită din țară a liderului democrat, notează autorii materialului

RISE Moldova a reușit să identifice câteva dintre proprietățile sechestrate. Printre ele se numără hotelul de lux Nobil și studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3.

Astfel, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) emite, la 26 iunie curent, un act prin care pune sechestru, pe o perioadă de 15 zile, pe mai multe proprietăți deținute de compania Finpar Invest SRL. De asemenea, ofițerii CNA obțin, pe 27 iunie, mandat judecătoresc și aplică și ei sechestru pe bunurile Finpar, conform extraselor cadastrale. Angela Starinschi, purtătorul de cuvânt al CNA, a declarat pentru RISE că sechestrul a vizat nu doar imobilele Finpar, dar și conturile companiei, măsurile respective fiind luate în cadrul unui dosar penal pentru spălare de bani.

Citiți materialul integral pe Rise Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău