Propuneri de politici publice înaintate Guvernului

  • 29 August 2014 15:42
Propuneri de politici publice înaintate Guvernului

Mai mulți tineri care lucrează sau studiază în străinătate au fost implicați în elaborarea unor politici publice în domeniul finanțe, economie, pensii și energetică, alături de funcționari publici din Guvern.

Acestea au fost prezentate în cadrul unui seminar desfășurat vineri, 29 august, la Chișinău în cadrul Zilelor Diasporei. 

Dezvoltarea pieței asigurărilor în domeniul agriculturii, creșterea lichidității pe Bursa de Valori din Moldova, eficientizarea sistemului de energie electrică - acestea sunt doar câteva dintre propunerile de politici publice înaintate Guvernului și prezentate astăzi de către tinerii moldoveni stabiliți în străinătate. Tema politicii propusă de Alina Lipcan, masterandă la o universitate din Londra, este asigurările în agricultură.

După ce vor fi supuse dezbaterilor publice, politicile urmează a fi implementate de către Guvern, iar tinerii voluntari vor oferi, la distanță, consultanță  ministerelor de la Chișinău. Angela Stafii, manager de programe în cadrul Biroului Relații pentru Diaspora.

Tot în cadrul Zilelor Diasporei, se desfășoară un Târg al proiectelor destinate diasporei și cetățenilor reîntorși acasă. Evenimentul are loc lângă  Arcul de Triumf. De asemenea, în scuarul Teatrului de Operă și Balet, este organizat Orășelul Diasporei, unde au loc recitaluri de muzică populară și ușoară, dansuri tradiționale, spectacole și recitaluri de poezii, teatru de păpuși și alte activități artistice cu implicarea membrilor diasporei.

O prezentarea de modă, colecții ale creatorilor din diasporă, va avea loc la ora 18, la centrul comercial MallDova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău