Propunerea Platformei DA privind candidatul la prezidențiale. Andrei Năstase: Dacă nu, partidul va merge cu un candidat propriu

  • 11 Ianuarie 2020 14:24
Propunerea Platformei DA privind candidatul la prezidențiale. Andrei Năstase: Dacă nu, partidul va merge cu un candidat propriu

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr este pregătit să participe la alegerile prezidențiale din toamnă cu un candidat propriu. În condițiile în care vor accepta alte partide, alte forțe din societatea civilă, spațiul politic PPPDA este dispus să discute o candidatura comună și apolitică. Declarații în acest sens a făcut liderul PPPDA, Andrei Năstase, după ședința ordinară a Biroului Politic a formațiunii, transmite IPN.

Potrivit lui Andrei Năstase, prin înaintarea unui candidat comun și apolitic se va putea face unitate în interes național și nu în interesul unui partid. „Ne-am exprimat disponibilitatea pentru coagularea și consolidarea forțelor democratice, autentic pro europene din Republica Moldova, astfel încât să obținem un rezultat bun, de învingători în cadrul alegerilor prezidențiale. Vom vedea care sunt opiniile altor partide, dacă împărtășesc același deziderat cu noi. Dacă nu, Platforma DA va merge cu un candidat propriu”, a spus liderul PPPDA.

Andrei Năstase a mai spus că alegerile parlamentare noi din 15 martie în circumscripția Hâncești ar putea fi o repetiție a forțelor democratice, proeuropene față de scrutinul prezidențial din toamnă. „Am putea să facem acest servicițiu dacă este voință politică din partea tuturor. Platforma DA și-a exprimat această voință politică de-a lungul timpului, rămânem consecvenți, coerenți și nu deviem”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase a anunțat că la ședința Biroului s-a decis ca, la 25 ianuarie, să fie organizată ședința Consiliului Politic Național al PPPDA, unde va avea loc constituirea Asociației aleșilor locali a formațiunii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău