Propunere pentru reducerea mărimii minime a amenzii aplicate persoanelor fizice, în condițiile actuale

  • 30 Aprilie 2020 12:15
Propunere pentru reducerea mărimii minime a amenzii aplicate persoanelor fizice, în condițiile actuale

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, propune reducerea mărimii minime a amenzii aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, precum și stabilirea unor sancțiuni alternative amenzii.

Recomandări în acest sens au fost făcute Guvernului, Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie.

Ombudsmanul susține că amenda minimă de 22500 de lei aplicabilă persoanei fizice nu respectă principiul individualizării sancțiunii contravenționale și principiul proporționalității sancțiunilor, precum și nu ia in calcul situația specială de vulnerabilitate a persoanelor sancționate.

Avocatul Poporului mai notează că amenzile foarte mari aplicate persoanelor fizice și juridice în condițiile actuale, raportate la nivelul de trai în Republica Moldova și veniturile mai reduse ale mai multor categorii de persoane în perioada stării de urgență, ar putea contribui la aprofundarea sărăciei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău