Propunere legislativă: Termenul de privatizare a locuințelor urmează să fie extins până la sfârșitul anului 2025

  • 15 Mai 16:39
Propunere legislativă: Termenul de privatizare a locuințelor urmează să fie extins până la sfârșitul anului 2025

Termenul de privatizare pentru locuințele pasibile de privatizare, care expiră pe 31 mai 2024, se propune a fi extins până în decembrie 2025. O prevedere în acest sens se conține într-un proiect de lege avizat de către Comisia parlamentară economie, buget și finanțe, transmite IPN.

În cadrul ședinței de miercuri a Comisiei a fost prezentată inițiativa legislativă a deputaților Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, prin care s-a propus prelungirea acestui termen până pe 31 mai 2026. Deputata Inga Sibova a declarat că proiectul vine în contextul multiplelor solicitări din partea cetățenilor care nu au reușit să-și privatizeze locuințele.

Proiectul a fost avizat cu propunerea să fie comasat cu inițiativa legislativă a deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Vasile Grădinaru, care de asemenea propune prelungirea termenului de privatizare, însă până în decembrie 2025. El a argumentat necesitatea de a prelungi pe motiv că există litigii care urmează a fi examinate de instanța de judecată și pentru că există circa 9 000 de locuințe pasibile pentru privatizare, cele mai multe fiind în municipiul Chișinău.

Inițiativa legislativă urmează să fie propusă plenului Parlamentului pentru examinare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău