Proprietățile de peste hotare ale lui Vlad Plahotniuc vor fi puse sub sechestru

  • 12 Octombrie 2020 14:50
Proprietățile de peste hotare ale lui Vlad Plahotniuc vor fi puse sub sechestru

Proprietăți estimate la peste 160 milioane de lei urmează a fi puse sub sechestru de către autoritățile din România, Franța și Elveția.

Aceasta după ce Procuratura a adminsitrat probe suplimentare și a convins magistrații că anume Vladimir Plahotniuc este beneficiarul efectiv al bunurilor stabilite.

Este vorba despre vilele ex-liderului PDM din Elveția, Franța și România, 5 autoturisme și o barcă (înregistrate în Elveția). La fel, urmează a fi sechestrate 9 apartamente, înregistrate pe numele soției acestuia, precum și  4 autoturisme (înregistrate în Republica Moldova).

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale și Serviciul de Informații și Securitate, care demonstrează că, beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți

Potrivit celor constatate, bunurile mobile și imobile ar fi rezultat din banii sustrași din sistemul bancar din republică, iar pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii au insistat pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale.

Amintim că, la începutul verii, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Ciocana a admis doar UNUL din cele șase demersuri depuse de procurori, dispunând aplicarea sechestrului pe 10 imobile, și anume, 6 apartamente și 4 încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 milioane lei.

Toate proprietățile învinuitului, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, deja au fost sechestrate.

Setul de acte au fost expediate autorităților din Franța, Elveția și România pentru a fi puse în executare.

Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
17
Sun
17
Mon
18
Tue
19

Curs oficial BNM 14 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3937 -0.1393
USD 17.7253 -0.0353
RON 4.3418 -0.0295
UAH 0.6416 -0.0007
RUB 0.2382 -0.0010
Arhivă Radio Chișinău