Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, Andrei Tranga, rămâne în arest

  • 15 Mai 2019 08:00
Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, Andrei Tranga, rămâne în arest

Proprietarul rețelei de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”, Andrei Tranga, rămâne în arest, după ce marți Curtea de Apel Chișinău a respins recursul apărării la decizia primei instanțe de acum două săptămâni, transmite Ziarul de Gardă.

Andrei Tranga a fost reținut fiind bănuit că ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a unei afaceri. Presa a făcut legătură între acest caz și recenta demisie din funcția de Procuror Anticorupție a lui Viorel Morari.

Tot marți, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a oferit mai multe detalii legate de cazul „Tranga”, menționând că investigațiile au fost inițiate în aprilie 2019, în cadrul a 2 cauze penale. Urmărirea penală a fost pornită pentru trafic de influență și pentru șantaj, având scopul de a obține controlul asupra unei societăți comerciale, acțiuni comise în interesul unui grup criminal organizat.

Procuratura mai informează că, la 25 aprilie 2019, au fost reținute în flagrant 5 persoane, după primirea unei părți din banii estorcați, în valoare de 30 000 de euro.

Avocații lui Andrei Tranga au afirmat că prin acest dosar cineva ar dori să preia afacerea proprietarului rețelei de restaurante fără să precizeze cine anume.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău