Proprietarii navei care a blocat în martie Canalul Suez au făcut o nouă ofertă de compensații Autorității Canalului

  • 20 Iunie 2021 16:28
Proprietarii navei care a blocat în martie Canalul Suez au făcut o nouă ofertă de compensații Autorității Canalului

Proprietarii navei de transport containere care a blocat în martie Canalul Suez au făcut o nouă ofertă în cadrul disputei cu Autoritatea Canalului Suez privind cuantumul compensațiilor cerute de autoritățile egiptene, a declarat duminică avocatul Autorității Canalului Suez, scrie Rador.

Instanța care instrumentează cazul a decis anterior amânarea cu două săptămâni a dosarului pentru rezolvarea disputei. După șase zile în care a blocat șenalul navigabil pe ambele sensuri pe Canalul Suez, nava Ever Given a fost deblocată 29 martie și de atunci a fost ancorată într-un lac situat între două benzi ale canalului.

Autoritatea Canalului a cerut compensații în valoare de 916 milioane de dolari, sume care să acopere costul operațiunilor de deblocare, cuantumul veniturilor pierdute și daunele morale. Ulterior, autoritățile egiptene au scăzut suma la 550 milioane de dolari. Proprietarii japonezi ai navei Ever Given, Shoei Kisen, au contestat în instanță suma cerută și arestarea navei în urma unui ordin judecătoresc emis de o instanță egipteană.

Negocierile între cele două părți au continuat până sâmbătă, când Shoei Kisen au făcut o nouă ofertă, a declarat avocatul Autorității Canalului Suez, dar nu a dat niciun fel de detalii. Anterior, președintele Autorității Canalului Suez a declarat că Shoei Kisen a oferit compensații în valoare de 150 de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău