Proprietarii de terenuri, în special cetățenii care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai primi scrisori de avertizare de la CNAM

  • 15 Martie 14:18
Proprietarii de terenuri, în special cetățenii care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai primi scrisori de avertizare de la CNAM

Proprietarii de terenuri, în special cetățenii care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției pentru polița de asigurare, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

 
„Astăzi, de comun acord cu CNAM și un grup de deputați PAS, pe platforma comisiei protecție socială, sănătate și familie a Parlamentului am decis eliminarea categoriei proprietarilor de terenuri cu destinație agricolă din categoriile de plătitori ai primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală în sumă fixă, care se asigură în mod individual (Anexa 2, pct.1, lit a), Legea 1593/2002). Modificarea legislației va fi efectuată în cel mai apropiat timp.
 
Majoritatea proprietarilor au primit sau au moștenit aceste terenuri ca rezultat al renumitului program național “Pământ”, proporția unei cote funciare atingând undeva 2,5 ha în mediu.
Astfel, toți proprietarii de terenuri, în special cetățenii noștri care nu mai locuiesc în Republica Moldova, nu vor mai fi notificați cu referire la plata contribuției sau anunțul despre penalități”, a anunțat ministra. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău