Proprietarii de restaurante și șomerii din Florența s-au bătut cu polițiștii în centrul orașului: Suntem muncitori înfometați! Rușine!

  • 31 Octombrie 2020 10:10
Proprietarii de restaurante și șomerii din Florența s-au bătut cu polițiștii în centrul orașului: Suntem muncitori înfometați! Rușine!

Confruntări între demonstranți și forțele de ordine au avut loc, vineri seară, în centrul orașului italian Florența, în cursul unui protest față de restricțiile antiepidemice, conform publicațiilor La Repubblica și Corriere della Sera, scrie Digi24.ro

Sute de protestatari s-au adunat în centrul orașului Florența vineri la ora 21.00 (22.00, ora României) pentru un miting neautorizat.

"În spatele organizării mitingului se află mișcări neofasciste", a acuzat primarul orașului Florența, Dario Nardella.

"Nu suntem extremiști, nici fasciști, suntem muncitori înfometați! Rușine!", au scandat protestatarii, care denunță restricțiile antiepidemice impuse de Guvernul Giuseppe Conte și de autoritățile regionale.

Potrivit autorităților italiene, la miting participă aproximativ 600 de persoane, în principal militanți de extremă-dreapta, proprietari de restaurante, simpatizanți ai echipelor de fotbal și angajați rămași fără locuri de muncă din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei. "Vrem să muncim!", au strigat unii manifestanți.

Forțele de ordine au intervenit pentru dispersarea demonstranților, dar unii protestatari au atacat cu sticle și pietre, izbucnind confruntări violente.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău